Με αφορμή την Αποχή: Οι Ιδιώτες-Καταναλωτές, και όχι οι Χειραφετημένοι-Πολίτες, ξανακέρδισαν και αυτήν την παρτίδα.

Μία πρώτη παραδοχή είναι πως η ζωή μας είναι μία παρτίδα σκάκι. Μία δεύτερη παραδοχή είναι πως, εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας, χάνουμε κατά κράτος από το 2010 και μετά. Μία τρίτη παραδοχή είναι πως η βασική ευθύνη είναι 100% δικιά μας, χωρίς ναι μεν αλλά.

Δικιά μας. Εντελώς.
Διότι γίναμε Παρτάκηδες, Ωχαδερφιστές, Καταναλωτές, Ιδιώτες, Ατομιστές, Αναθεσάκηδες, Ωφελιμιστές, Ευθυνοφοβικοί, Ιδιοτελείς Εγωκεντρικά Αδιάφορα Καθάρματα*.

Δεν φταίνε ούτε τα κόμματα, ούτε οι πολιτικοί, ούτε τα ΜΜ»Ε», ούτε οι «Δημοσιο»γράφοι, ούτε οι κρατικοί και «πολιτεια»κοί «Θεσμοί». Μόνο Εμείς. Όλοι οι άλλοι εξυπηρετούν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα ανάλογα την χωροχρονική στιγμή και το στήσιμο των πιονιών και των κομματιών στη σκακιέρα. Μόνο αν τα λευκά πιόνια γυρίσουν και σφάξουν τα λευκά κομμάτια από πίσω τους θα έχουν κάνει μία καλή αρχή που θα έχει μέλλον. Με μία προϋπόθεση: πως επιβάλλεται να γίνει το ίδιο και από το αντίπαλο στρατόπεδο των μαύρων πιονιών.
Ενώ μια σοφότερη εναλλακτική λύση είναι η φωτογραφία της ανάρτησης.

Λένε νίκησε η Αποχή. Ναι νίκησε διότι δεν υπάρχουν Χειραφετημένοι-Πολίτες αλλά Ιδιώτες-Καταναλωτές σε αυτό τον τόπο ως συντριπτική πλειοψηφία. Η Ταξική-Αριστερά που με ενδιαφέρει (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ και η εν δυνάμει Ταξική-Αριστερά λόγω του κόσμου της στο εσωτερικό της όπως το ΜΕΡΑ25 και η ΛΑΕ) δυστυχώς δεν μπορεί και δεν θέλει να συγκρουστεί με την πλειοψηφία του κόσμου και έτσι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει σοβαρή και με βάθος κριτική ανάλυση για τα αίτια της Αποχής. Το ίδιο και ο Αναρχικός-Αντιεξουσιαστικός χώρος, το ίδιο και πολλοί Ανένταχτοι με ιδεολογικό πρόσημο όλων των παραπάνω κομμάτων, οργανώσεων και ρευμάτων.

Όλοι χαϊδεύουν αυτιά εκούσια ή ακούσια και για να κρύψουν τις δικές τους όποιες πολυεπίπεδες ανεπάρκειες αλλά και για να υποστηρίξουν έτσι τα όποια λεγόμενα τους. Δηλαδή μιλάμε για ένα ιδεολογικό επιφανειακό πόλεμο προπαγάνδας που υποβόσκει και τα καλύπτει όλα με την μπόχα του. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει: αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον Δομικό χαρακτήρα της σύγκρουσης που είναι σε επίπεδο ατομικό, και μετά συλλογικό, αν δεν μπορούμε να αναλύσουμε τα αίτια αυτής της ήττας, πως θα αντεπιτεθούμε;! Πως;!

Τα γράφω και τα λέω εδώ και χρόνια, και συμφωνώ με όσους τα έχουν γράψει και πει πριν από μένα, πως τα κόμματα που υπάρχουν και απαρτίζουν την λεγόμενη (και την εν δυνάμει) Ταξική-Αριστερά στην χώρα ότι είχαν να δώσουν το έχουν δώσει. Χρειάζεται κάτι νέο, με όραμα, και όχι άλλον ένα συνασπισμό κομμάτων (στυλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΜΕΡΑ25) που κρατούν την κομματική τους αυτοτέλεια και απλά συμπράττουν εκλογικά! Ή ενός κομματικού μηχανισμού μπετόν-αρμέ που σου λέει δεν συνεργάζομαι με κανέναν, έλα κατά μόνας και εντάξου σε κάποια δομή που ελέγχω, στυλ ΚΚΕ.

Χρειάζεται πάνω από όλα να ενωθεί ο Ταξικά Χειραφετημένος-Πολίτης, να πειστεί για την αναγκαιότητα του Νέου-Ταξικού πολιτικού σχηματισμού, να απεγκλωβιστεί από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς [όπως περιεγράφηκαν πιο πάνω και απαρτίζουν την λεγόμενη (και την εν δυνάμει) Ταξική-Αριστερά] και να τολμήσει. Αυτοί οι οργανωμένοι, ανοργάνωτοι ή άμεσα γειτνιαζόμενοι Πολίτες του 5% -και των παραπάνω κομματικών οργανωτικών σχηματισμών- θα μπορούσαν να κάνουν την αρχή και να ενωθούν και με το άλλο 5% ανένταχτους που περιμένουν κάτι τέτοιο με θέρμη και ζέση και μαζί να πείσουν ακόμα ένα εν δυνάμει 10% προοδευτικών και δημοκρατικών δύσπιστων όμως Πολιτών που και μπορούν και θέλουν να ακούσουν, και που βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα -σαφώς λιγότεροι όσο πάμε προς τα δεξιά. Αυτοί είμαστε: το πολύ ένα 5% + 5% κομμάτι του πληθυσμού που τρομερά δύσκολα θα ενωθεί και με πολύ αγώνα και διπλάσιο κόπο να μπορεί να πάρει μαζί του ακόμα ένα 10%. (Που και πως στοχεύουν σήμερα τα πολιτικά κόμματα με ταξικό πρόσημο;)

Χρειάζεται στο Δρόμο ένα πανό, μία σημαία, ένα κείμενο καλέσματος, ένα ενιαίο μαζικό μπλοκ να βροντοφωνάζει το ίδιο σύνθημα. Χρειάζεται ένα ενιαίο μέσο προπαγάνδας σε όποιο τομέα κι αν είναι αυτό (διαδίκτυο, εφημερίδα, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα, κτλ). Χρειάζεται ένας εκπρόσωπος τύπου ανά τομέα άμεσα μετακλητός και με βραχύβια θητεία. Χρειάζεται να λέμε όλοι τα ίδια για να πείσουμε. (Μόνο κάτι τέτοιο θα μπορέσει να συσπειρώσει και κόσμο που δεν είναι μαθημένος στην πολυμορφία της αριστεράς.) Χρειάζεται άμεση-δημοκρατία και όχι πάνσοφες και ισόβιες ηγεσίες και συνδικαλιστικά στελέχη. Χρειάζεται λόγος επιθετικός και όχι αμυντικός που να είναι κοντά στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου και όχι να τον βλέπει αφ’ υψηλού και υποτιμητικά. (Η ανεργία/επισφαλής εργασία και η οικονομική φτώχεια είναι τα χειρότερα.)

Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να μην ξεχνάμε πως από τον εμφύλιο (1946-1949) και μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα, κεκαλυμμένη (κοινοβουλευτική ή όποια) δημοκρατία λέγεται με λίγα μικροδιαστήματα ανάσας και νικών, που έχουν όλα πια χαθεί, αφού η προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα (σε πολιτισμό, ενημέρωση, παιδεία, πληροφορία, κτλ) είναι υπέρ του κεφαλαίου, και ντόπιου και ξένου που πάνε πακέτο. Εδώ πανευρωπαϊκά ξαναγράφεται η ιστορία, η γΕλλάδα θα έμενε απ’ έξω;!

Είμαι ξεκάθαρα εναντίον της Αποχής.
Εδώ έφτασα να είμαι πλέον ξεκάθαρα και εναντίον του Άκυρου-Διαμαρτυρίας: δηλαδή παίρνω το λευκό ψηφοδέλτιο και ρίχνω ένα πολιτικό μήνυμα στην κάλπη έστω κι αν είναι αυτό μία μεγαλοπρεπή μούτζα. Κι αυτό δυστυχώς επειδή δεν έχει ορατότητα γιατί τα κομματόσκυλα (όλων των κομμάτων εσωκοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) που μετράνε τις ψήφους δεν τους συμφέρει να βγει αυτή η διαμαρτυρία προς τα έξω. Διαμαρτυρία δεν είναι να απέχεις αλλά τουλάχιστον να στείλεις ένα πολιτικό μήνυμα μέσα στην κάλπη με τα ίδια σου τα χέρια και με τις ίδιες σου τις λέξεις.

Ακόμα περισσότερο η Αποχή είναι εντελώς απρόσωπη.
Ελάχιστοι Χειραφετημένοι-Πολίτες απέχουν διότι θεωρούν τις κάλπες ένα στημένο παιχνίδι που τους απομακρύνει από τα πραγματικά ταξικά τους καθήκοντα, που τα υπερασπίζονται στον δρόμο ή όπου αλλού με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ τους. Πολύ μικρή θεωρώ πως είναι και η Αποχή-Διαμαρτυρίας που αποκλείεται να είναι εφταψήφιο νούμερο, σύμφωνα με αυτά που ζω, βλέπω, ακούω, διαβάζω. Και ειδικά με το τελευταίο το κάνω υπερβολικά πολύ από το 2010 και μετά.

Εδώ και να ψήφιζε και το 100% του πληθυσμού ξέρουμε πως όλη η Ταξική-Αριστερά (και η εν δυνάμει) αποκλείεται να άγγιζε εφταψήφιο αριθμό. Βελόπουλοι, Τζήμεροι, Λατινοπούλου, Κρανιδιώτες, Κασιδιάρηδες, Καρατζαφέρηδες Θεοδωράκηδες, Λεβέντηδες, Καζάκηδες, Κωνσταντοπούλου, και όποια άλλα πολιτικά σούργελα (της «δεν υπάρχει αριστερά-δεξιά» κουλτούρας) και πολιτικά επικίνδυνοι (της ακροδεξιάς και του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» κουλτούρας) θα υπερψηφιζόντουσαν αφού ο εγκέφαλος του Ιδιώτη-Καταναλωτή έχει γίνει πουρές και χυλός (απολιτίκ και απόλυτα χωρίς στοιχειώδης κριτική σκέψη) από την ατελείωτη καναλιζαρισμένη προπαγάνδα στα πάντα: από το τι θα φορέσει, τι θα ακούσει, τι θα δει, σε τι θα διαμαρτυρηθεί, πως θα διασκεδάσει, πως θα ψυχαγωγηθεί, πως θα κοινωνικοποιηθεί, πως θα εκπαιδευθεί, που θα συμμετέχει, ποιo ιστορικό βιβλίο θα μάθει.

Η προπαγάνδα είναι καθημερινή, συστηματική και συστημική και αν δεν το δούμε σαν το νούμερο δύο του προβλήματος και σαν το νούμερο ένα την Ενότητα (σαν μία γροθιά όμως, όπως περιγραφικά αναλύθηκε στην 8η παράγραφο) ΔΕΝ μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα αλλά θα είμαστε μέρος του προβλήματος εσαεί.

Πιστεύω πλέον πως καταστάλαξα -όπως είναι δομημένα σήμερα τα πράγματα- πως θα κινούμαι στις εκλογές από εδώ και στο εξής:
1) ΕΕΚ βουλευτικές εκλογές (για να την σπάσω σε όλους τους άλλους και διότι έχουν την σωστότερη πολιτική θέση στους πολέμους της γειτονιάς μας -Ουκρανία, Συρία, Παλαιστίνη),

2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ νομαρχιακές εκλογές (για να την σπάσω στο ΚΚΕ),
3) ΚΚΕ δημοτικές εκλογές (διότι ΤΙΝΑ αφού… -λόγω του ότι στον δήμο Αγίας Βαρβάρας 12351 που ψηφίζω δεν υπάρχει κάτι στα αριστερά του, όπως σε αυτό το σχήμα που συμμετείχα του 2014)
και

4) ΜΕΡΑ25 ευρωεκλογές (για να την σπάσω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο ΚΚΕ).
Έτσι για να μην μπορεί κανείς να με πει κομματόσκυλο και γιατί αυτό είναι πραγματική Ενότητα στην πράξη!

Τα γράφω και αναλυτικότερα σε επιμέρους θέματα και παρακάτω.
Θα απέχω για το επόμενο εξάμηνο από την πολιτική και διαδικτυακή σφαίρα για προσωπικούς λόγους αλλά και για μία επανεκκίνηση, απολύτως απαραίτητη. Τα ξαναλέμε από το 2025.

κείμενα για τις εκλογές και την αριστερά στο blog «ΑΣΠΡΟ|ΜΑΥΡΟ»
seizeTHEskyWhiteBlack.wordpress.com/tag/ekloges/
κείμενα για τις εκλογές και την αριστερά στο blog «ΑΝέΝΤΑΧΤΟΙ ΠΟΛίΤΕΣ (+)»
AnentaxtoiPolites.wordpress.com/tag/ekloges/

ΥΓ1
Δείτε τι έχω ψηφίσει σε όλες τις ΕΚΛΟΓΕΣ, και σε όλα τα είδη τους, από το 1989! Βασικά μόνο #ΚΚΕ #ΑΝΤΑΡΣΥΑ #ΕΕΚ #ΜΕΡΑ25 και #ΆκυροΔιαμαρτυρίας. Και να σας πω και κάτι; Είμαι και πολύ υπερήφανος γι’αυτό. Που δεν έπεσα δηλαδή ποτέ στην παγίδα του δικομματισμού, των μνημονιακών ή ακροδεξιών κομμάτων, των «δεν υπάρχει Αριστερά-Δεξιά» ή του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

ΥΓ2
Κόψτε πια την καραμέλα για τα λάθη της Αριστεράς.
Πρώτος εγώ είμαι που τα λέω για την τεράστια ανεπάρκεια της, σε όλα τα επίπεδα στο σήμερα. Όμως ας πούμε και τα θετικά μια φορά μπροστά στον καθρέφτη: αν δεν υπήρχαν τα κόμματα (και πολλές άλλες οργανώσεις της που δεν αναφέρονται εδώ) της Ταξικής-Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΛΑΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ) θα υπήρχε τρομερή νέκρα στο δρόμο. Και το βασικότερο: η βασική δεξαμενή συνοδοιπόρων της Ταξικής-Αριστεράς μόνο από κυρίως ταξικά Χειραφετημένους-Πολίτες απαρτίζεται και σε αυτούς βασικά (πρέπει να) απευθύνεται. Δηλαδή σε ανθρώπους που συμμετέχουν στους δρόμους του Αγώνα εκούσια. Αυτό είναι και το βασικότερο πρόβλημα (που τις περισσότερες φορές δείχνει να μην το καταλαβαίνουν τα κόμματα και οι οργανώσεις) του ότι δηλαδή οι Ιδιώτες-Καταναλωτές της χώρας ακολουθούν μόνο την Ανάθεση και όχι την Συμμετοχή.

Πως σκοπεύει να το λύσει αυτό το βασικότερο πρόβλημα και τις αιτίες που το γεννούν η Ταξική-Αριστερά; Μόνο μία είναι η Λύση: με την Ενότητα ως μία γροθιά, σπάζοντας τα αριστερόμετρα και πνίγοντας τον δογματισμό στις όχθες και στον πάτο του ποταμού Ρουβίκωνα αντίστοιχα. Ο σωστός-δρόμος και η Αλήθεια μόνο συλλογικά μπορεί να βρεθεί και όχι από τα κομματικά/οργανωτικά στελέχη των ηγετικών επιτελείων και όλων αυτών που τα στηρίζουν.

ΥΓ3
Αν δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό: το βασικό πρόβλημα της χώρας και των κατοίκων της είναι το σπάσιμο του Φόβου και της μη-Συμμετοχής, το κομμάτιασμα της Αδιαφορίας και της συστημικής-Προπαγάνδας, το κρέμασμα του Εγώ και την ανατολή του Εμείς στην συλλογική σφαίρα. Είναι πολύ μεγαλύτερα και Δομικά τα προβλήματα από τις επιδερμικές αναλύσεις των σαςταλεγάκιδων και της ξερολίασης των ινστρουχτόρων της «διανόησης» της Ταξικής-Αριστεράς, αυτής ντε, της μιας και μοναδικής αλήθειας.
Φτάνει πια: ΔΕΝ μπορούμε να δικαιολογούμε άλλο την Αδιαφορία αυτών των Ιδιωτών-Καταναλωτών που δεν συμμετέχουν κοινωνικά ΠΟΥΘΕΝΆ -εκτός από την δουλειά τους, την οικογένεια τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο και που είναι πάνω-κάτω στο 80%- και να βαφτίζουμε την Αποχή τους ετσιθελικά «Διαμαρτυρία»! Έλεος κάπου!
(Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή την τεράστια κατηγορία των Ιδιωτών-Καταναλωτών είναι η τσέπη τους με τρόπο εφήμερο και επιφανειακό. Διότι αν δεν τους ένοιαζε με αυτόν τον τρόπο θα ήταν ΠΆΝΤΑ με το (πραγματικό)σοσιαλιστικό, κομμουνιστικό, αναρχικό και της 
αυτονομίας στρατόπεδο.)

———-
*Εδώ έπνιξε το Ελληνικό Λιμενικό κοντά 600 πρόσφυγες και μετανάστες και δεν άνοιξε ρουθούνι στο γΕλαδιστάν… Εδώ κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης… Εδώ συνηθίσαμε τα pushbacks και τους πνιγμένους στο Αιγαίο… Εδώ οι αυτοκτονίες, οι γυναικοκτονίες, οι παιδοβιασμοί κάθε είδους έγιναν απλά στατιστικά νούμερα…

———-
τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 15-6-2024

ΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;